Contacteer ons

Elektrische of hybride wagen: (terug)betaling laadkosten door je vennootschap

Oplaadkosten elektrische (bedrijfs)wagen
Elektrische of hybride wagen: (terug)betaling laadkosten door je vennootschap

Laadkaart

Als je een elektrische of hybride firmawagen ter beschikking krijgt van je vennootschap of werkgever, dan word je belast op een voordeel alle aard dat afhankelijk is van de catalogusprijs, leeftijd en CO2- uitstoot van het voertuig. Dat voordeel is inclusief een tank- of laadkaart. Het maakt daarbij niet uit hoeveel brandstof je tankt of elektriciteit je laadt, het voordeel blijft hetzelfde.

Thuis laden via gewone laadpaal

Je ontvangt een globale factuur van je elektriciteitsleverancier voor je totale verbruik (huishoudelijk verbruik + opladen wagen). De kosten voor het opladen van de wagen kan je doorrekenen aan je vennootschap of werkgever.

Als je kan aantonen dat de oplaadkosten uitsluitend betrekking hebben op de wagen en dus niet op het huishoudelijk verbruik, dan zal de fiscus je geen extra voordeel voor gratis elektriciteit aanrekenen. Dit kan door bijvoorbeeld een tussenteller te laten plaatsen, zodat de laadsessies van de wagen apart worden geregistreerd.

Thuis laden via slimme laadpaal

De oplaadsessies van je wagen worden sowieso apart geregistreerd. Je kan dan de laadkosten rechtstreeks laten factureren aan je vennootschap.